Ocenione komentarze użytkownika slawannka, strona 141

Przejdź do głównej strony użytkownika slawannka

  1. slawannka
    slawannka (09.11.2011 10:40)
    No, to powitać Moderatorow Społecznych (MS)! Miłej pracy życzę! :)
  2. slawannka
    slawannka (08.11.2011 14:52)
    Z przyjemnością stwierdziłam fakt powrotu Twoich zabawek :)
  3. slawannka
    slawannka (07.11.2011 15:52)
    Rozumiem, czyli nie była to wyprawa z Palermo, ale z Trappeto... Szkoda!
  4. slawannka
    slawannka (07.11.2011 15:26)
    Wrócić pewnie że tak, ale akurat Monreale - można zwiedzać katedrę w środku a nawet i krużganki niezależnie od pogody... Buuu!
  5. slawannka
    slawannka (07.11.2011 9:34)
    Aniu, ja jestem w KAŻDEJ MOŻLIWEJ Sycylii, wykorzystuję każdą możliwą okazję, nie ma opcji! :) Dlatego to ja dziękuję za tę możliwość!
  6. slawannka
    slawannka (06.11.2011 12:23)
    jakoś polskich pułapek nie czuję, bo pewnie z mlekiem matki wyssałam świadomość na ich temat, ale jeśli chodzi o Włochy - pamiętam, jak pierwszy raz chciałam zjeść cukinię na surowo, myśląc, że to ogórek (ale to było jakieś 150 lat temu...), a w Syrii cały stół biesiadników obserwował jak gryzłam ostrą papryczkę, a ja w środku umierałam ale nie dałam po sobie poznać że cokolwiek odczuwam...

    A czy krewetki się pożera z ogonkami? Bo ja ogonki bardzo lubię...
    Albo arbuza jada się (w Turcji) nożem i widelcem...

    A jeszcze, we Włoszech nie wolno pić cappucino po obiedzie, wina do pizzy (ale ja mówię, że jestem obcokrajowcem i mi wolno) oraz łączyć lodów na bazie mleka z lodami na bazie soku owocowego.
    No, człowiek od tego nie umiera, ale wzbudza wielkie zdziwienie...
  7. slawannka
    slawannka (06.11.2011 12:00)
    Co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości :)
    Czasami jednak bywa tak, że jakiś smakołyk kusi przybysza, a tambylcy z tłumionym chichotem obserwują jak ten dziwak się za to zabiera... Czasem można się poparzyć, złamać ząb, albo co - i jest zabawnie! :)
  8. slawannka
    slawannka (06.11.2011 11:06)
    Czyli je się ze skórką? Żadnych specjalnych wymagań, typu obrania, uważania na coś? ;)
  9. slawannka
    slawannka (05.11.2011 22:22)
    Fiera, dzięki wielkie! :)
  10. slawannka
    slawannka (05.11.2011 22:22)
    Dzięki! A jak to smakuje, jak się je?