Ocenione komentarze użytkownika 2_koty, strona 74
Przejdź do głównej strony użytkownika 2_koty
-
Musisz mi uwierzyć na słowo (zresztą efekt nie jest trwały ;-)
-
Wielkie dzięki za odwiedziny na Islandii.
Zdjęcie frontu katedry w Reykjaviku mam oczywiście - po to żeby uwiecznić kolejny zabytek w rusztowaniu... no cóż, takiego mam pecha..
-
charyzmę też miał!
-
właściwie więcej informacji nie trzeba (obok jeszcze był szlaban zamknięty na zimę)
-
Dzięki Marku! Cieszę się, że mogłeś pozwiedzać Islandię w nieco cieplejszej atmosferze ;-)
Krajobrazy są piękne, ale nie da się ukryć - poza sezonem tam tam jest po prostu zimno i ciemno!
-
Islandia jest piękna, ale rzeczywiście trudno ją nazwać idylliczną ;-)
-
dziękuję bardzo - z zaprosin skorzystam ;-)
-
dobrze, że przeczytałam ten przepis po obiedzie :-)
cumin to kmin, wygląda podobnie do naszego poczciwego kminku, ale smakuje zupełnie inaczej. Na pewno nadużywają go w kuchni marokańskiej, więc może w tureckiej też.
Ja czasem moje pseudo-meksykańskie posiłki podsypuję przyprawą tandori masala - jest mocno kolendrowa i właśnie z cynamonowym i kminowym posmakiem... a cynamon i goździki są nawet w staropolskiej przyprawie korzennej do mięs :-)
z innych meksykańskich patentów to lubię połówki cebuli i ząbki czosnku (obu składników się nie obiera z łupinek!) podprażyć na suchej patelni, aż zmiękną i odrobinkę się przypalą. Sieka się je po ostudzeniu i dorzuca do gara. Smak jest zupełnie inny niż przy szkleniu wyżej wymienionych.
-
No i dotarłam do końca; w sumie to trochę mi nawet szkoda, bo przyjemnie było...
-
a ja za sprzątanie :-)
-
Musisz mi uwierzyć na słowo (zresztą efekt nie jest trwały ;-)
-
Wielkie dzięki za odwiedziny na Islandii.
Zdjęcie frontu katedry w Reykjaviku mam oczywiście - po to żeby uwiecznić kolejny zabytek w rusztowaniu... no cóż, takiego mam pecha.. -
charyzmę też miał!
-
właściwie więcej informacji nie trzeba (obok jeszcze był szlaban zamknięty na zimę)
-
Dzięki Marku! Cieszę się, że mogłeś pozwiedzać Islandię w nieco cieplejszej atmosferze ;-)
Krajobrazy są piękne, ale nie da się ukryć - poza sezonem tam tam jest po prostu zimno i ciemno! -
Islandia jest piękna, ale rzeczywiście trudno ją nazwać idylliczną ;-)
-
dziękuję bardzo - z zaprosin skorzystam ;-)
-
dobrze, że przeczytałam ten przepis po obiedzie :-)
cumin to kmin, wygląda podobnie do naszego poczciwego kminku, ale smakuje zupełnie inaczej. Na pewno nadużywają go w kuchni marokańskiej, więc może w tureckiej też.
Ja czasem moje pseudo-meksykańskie posiłki podsypuję przyprawą tandori masala - jest mocno kolendrowa i właśnie z cynamonowym i kminowym posmakiem... a cynamon i goździki są nawet w staropolskiej przyprawie korzennej do mięs :-)
z innych meksykańskich patentów to lubię połówki cebuli i ząbki czosnku (obu składników się nie obiera z łupinek!) podprażyć na suchej patelni, aż zmiękną i odrobinkę się przypalą. Sieka się je po ostudzeniu i dorzuca do gara. Smak jest zupełnie inny niż przy szkleniu wyżej wymienionych. -
No i dotarłam do końca; w sumie to trochę mi nawet szkoda, bo przyjemnie było...
-
a ja za sprzątanie :-)