• Buuz
  • Najbardziej tradycyjna potrawa mongolska - gotowane na parze pierogi z baranim mięsem

Komentarze

  1. pan_hons
    pan_hons (24.08.2012 23:31) +1
    te akurat tak, ale w zdecydowanej większości miejsc w kraju podawali je w wersji gotowanej:) Po prawie dwóch tygodniach pobytu w Mongolii już nie można było na nie patrzeć ani czuć zapachu baraniny, z utęsknieniem czekało się już na wjazd do Chin i na tamtejsze bogactwo kulinarne, zupełne, ale to zupełne przeciwieństwo prostoty kuchni mongolskiej, w której prawie brak warzyw i przypraw, a jedyne mięso jakie się je, to baranina...
  2. s.wawelski
    s.wawelski (24.08.2012 23:27) +2
    Te pierogi wygladajace troche jak giyoza w tym wypadku chyba byly podsmazane...
pan_hons

pan_hons

Marcin
Punkty: 171001