Otrzymane komentarze dla użytkownika bartek_sleczka, strona 330

Przejdź do głównej strony użytkownika bartek_sleczka

  1. kuniu_ock
    kuniu_ock (26.12.2010 14:14)
    jakie drzewa oliwne, toż to prawie śliwki :P
  2. arnold.layne
    arnold.layne (26.12.2010 14:09)
    W Warszawie na rondzie de Gaulle'a rośnie palma ;-). I cóż z tego, że plastikowa :-)
  3. bartek_sleczka
    bartek_sleczka (26.12.2010 14:07)
    bARdzo wcześnie. Przyjechałem pierwszym metrem w niedzielę rano :)
  4. bartek_sleczka
    bartek_sleczka (26.12.2010 14:07)
    fajne miejsce, ale bRAdzo turystyczne. O 180st inaczej niż w Toskanii. Ale ładnie.
  5. bartek_sleczka
    bartek_sleczka (26.12.2010 14:06)
    wodospad to za duże słowo, taki niewielki próg wodny.
  6. bartek_sleczka
    bartek_sleczka (26.12.2010 14:06)
    A gdzie u nas rosną drzewka oliwne? :P
  7. bartek_sleczka
    bartek_sleczka (26.12.2010 14:05)
    I do tego buteleczka schłodzonego prosecco lub w ostateczności vino frizzante i sałatka caprese ze świeżo pieczoną ciabattą, albo chianti i szyneczka parmeńska, albo carpaccio, albo ........................................ a potem skok do basenu ............
  8. kuniu_ock
    kuniu_ock (26.12.2010 14:03)
    ..aż na pamiątkę pozabierali literki z szyldu :)
  9. bartek_sleczka
    bartek_sleczka (26.12.2010 14:03)
    :) na każdej bocznej ulicy
  10. bartek_sleczka
    bartek_sleczka (26.12.2010 14:02)
    Ale ta w Neapolu rzeczywiście jest inna. Chwilę rozmawiałem z "piekarzem", który stwierdził, że ciasto jest kwestią drugorzędną i trudno go sp...ć, a najważniejszą podstawą pizzy jest dobry sos pomidorowy. A od strony sposobu wyrobu, to każda pizza pieczona w piecu opalanym drewnem (tam pizza piecze się 45 sekund) będzie lepsza od każdej pieczonej w piekarniku. Kwestia temperatury. W piecu chlebowym jest ponad 300 stopni (znacznie) i o dziwo dość duża wilgotność, podczas gdy w piekarniku masz max 240 st i bardzo sucho. Do tego oczywiście specyficzny smak nadany przez dym z drewna i mamy pizzę :)