Komentarze użytkownika eeela
Przejdź do głównej strony użytkownika eeela
-
Bardzo ładne podsumowanie, Zfieszu :-)
-
"Bzdury ignoranta pisze o jedzeniu
meksykanskim. Gdyby chociaz raz oderwal sie od zakurzonego ulicznego taniutkiego
taco to byc moze lekko by sie zdziwil. "
Ja się lekko dziwię, że ktoś, kto wymyśla innym od ignorantów, pisze takie rzeczy. Najlepsze meksykańskie jedzenie to właśnie domowe i uliczne - to co podają eleganckie restauracje to miernota uzdatniona pod europejskie gusta, często nijak się mająca do tradycyjnej meksykańskiej kuchni. W przypadku ulicznych tacos po prostu trzeba znać dobre miejsca, bo różnice w smaku (a nie w cenie) potrafią być kolosalne. Natomiast eleganckie restauracje podają wszystko tak samo, w smaku mdło, z dziesięciokrotnym (co najmniej) przebiciem cenowym.
-
Widać, że dawno pisane, dziś o wielu rzeczach mówisz zupełnie inaczej :-)
A co do jedzenia - dobrze zrobione frijoles refritos to fantastyczny dodatek, lepszy od naszych ugotowanych na sucho i byle jak potłuczonych ziemniaków!
-
Bardzo ładne podsumowanie, Zfieszu :-)
-
"Bzdury ignoranta pisze o jedzeniu
meksykanskim. Gdyby chociaz raz oderwal sie od zakurzonego ulicznego taniutkiego
taco to byc moze lekko by sie zdziwil. "
Ja się lekko dziwię, że ktoś, kto wymyśla innym od ignorantów, pisze takie rzeczy. Najlepsze meksykańskie jedzenie to właśnie domowe i uliczne - to co podają eleganckie restauracje to miernota uzdatniona pod europejskie gusta, często nijak się mająca do tradycyjnej meksykańskiej kuchni. W przypadku ulicznych tacos po prostu trzeba znać dobre miejsca, bo różnice w smaku (a nie w cenie) potrafią być kolosalne. Natomiast eleganckie restauracje podają wszystko tak samo, w smaku mdło, z dziesięciokrotnym (co najmniej) przebiciem cenowym.
-
Widać, że dawno pisane, dziś o wielu rzeczach mówisz zupełnie inaczej :-)
A co do jedzenia - dobrze zrobione frijoles refritos to fantastyczny dodatek, lepszy od naszych ugotowanych na sucho i byle jak potłuczonych ziemniaków!