• 5

RumuniaSighisoara

Podróż: Rumunia 08/09
Miejsce: Sighisoara, Rumunia, Europa

  • Sighisoara
  • Pan robi miejscowy przysmak - na drewniany walek nawija ciasto, które potem piecze nad paleniskiem, posypujac orzeszkami, wiórkami kokosowymi, itp.

Komentarze

  1. lmichorowski
    lmichorowski (21.02.2010 13:42)
    Coś podobnego spotkałem też w Kazimierzu nad Wisłą.
  2. fotokresy
    fotokresy (21.10.2009 15:56)
    no, w smaku to sekacza nie przypominalo, raczej drozdzowke ;) no i to tylko taka cienka rura, pusta w srodku;

  3. pt.janicki
    pt.janicki (12.09.2009 13:53)
    ...kurcze, zbliża eis pora obiadu...
  4. zfiesz
    zfiesz (02.09.2009 1:04)
    taki sękacz z bakaliami:-)
fotokresy

fotokresy

Kasia
Punkty: 15817