Komentarze użytkownika lmka, strona 4

Przejdź do głównej strony użytkownika lmka

  1. lmka
    lmka (12.09.2012 20:56)
    Z tym zamkiem podobna sytuacja jak ze słynnym Krzyżtoporem w świętokrzyskiem .
  2. lmka
    lmka (07.09.2012 20:44)
    Kompleks mieści się w królewskim parku pełnym kwiatów lotosu. Świątynia znajduje się 25 km na północ od Denpasar.
  3. lmka
    lmka (18.08.2012 20:45)
    Dziękuję za odwiedzenie mojej galerii i komentarz !
    Leszek.K
  4. lmka
    lmka (14.07.2012 18:52)
    Dziękuję za ocenę.Pozdrawiam!
  5. lmka
    lmka (11.07.2012 20:02)
    Ciekawy zestaw zdjęć , czekam na pozostałą część a zwłaszcza tę dotyczącą Kerali gdzie wybieram się w listopadzie 2012 .Fajnie by było poczytać parę słów wrażeń z tych miejsc.Pozdrawiam !
  6. lmka
    lmka (09.07.2012 7:07)
    Gratuluję pomysłu na podróż i wspaniałego opisu !
  7. lmka
    lmka (26.06.2012 14:47)
    Dzięki za pozytywną ocenę mojego pomysłu.Sorry za błędną lokalizację , musiałem coś wpisać domagał się tego program .Pozdrawiam !
  8. lmka
    lmka (04.06.2012 18:25)
    Plusik za wspaniałe opisy .Podobną trasę odbyłem w 2010 , wkleiłem reportażyk ale brakło mi zapału do zamieszczenia rozbudowanych opisów .Gratuluję !
  9. lmka
    lmka (31.05.2012 20:37)
    Dobrzy ludzie , piękne miejsca , tęsknie za tym krajem pomimo tego ze w 2008 po trzech tygodniach miałem go dość.......
  10. lmka
    lmka (02.10.2011 19:04)
    Wiatrak ten jest trzypoziomowym koźlakiem o drewnianej konstrukcji szkieletowej. Wyposażony został w jedno złożenie kamieni i odsiewacz pytlowy. Odsiewacz pochodzi z końca XIX wieku i jest jednym z najstarszych urządzeń wiatracznych w Muzeum. Od nazwy tego urządzenia, w okresie przed II wojną światową, wziął nazwę gatunek mąki nazywanej pytlową. Mąka pozbawiona po przesianiu przez pytel otrąb była uważana za lepszą od mąki razowej i używana do wypiekania ciast oraz pieczywa z okazji świąt kościelnych lub uroczystości rodzinnych.