• 14

NorwegiaSuszone ryby

Podróż: Wędkarska pasja...
Miejsce: Lofoty, Norwegia, Europa

  • Suszone ryby
  • W Norwegii nazywany jest on "tørrfisk" i jest on niesolony w przeciwieństwie do podobnego produktu o nazwie klippfisk.

Komentarze

  1. pt.janicki
    pt.janicki (27.09.2015 20:58) +3
    ...czyli trzeba sposobem ... :-) ...
  2. hooltayka
    hooltayka (27.09.2015 20:41) +3
    Nie próbowałam po podlaniu,ale pewnie idzie i to dobrze!....:-)
  3. pt.janicki
    pt.janicki (27.09.2015 13:56) +3
    ...a jak się suszoną rybę dobrze podleje to idzie?...
  4. hooltayka
    hooltayka (27.09.2015 12:55) +3
    Lepiej Piotrze zapytaj,czego to ja nie jadłam...:-)
    Owszem ,jadłam suszoną rybę,a raczej usiłowałam zjeść chociaż kawałek.
    To nie dla mnie...
  5. pt.janicki
    pt.janicki (26.09.2015 12:45) +3
    ...tak to często bywa ze smakołykami ... :-) ...
  6. olaf43
    olaf43 (26.09.2015 6:36) +3
    je się Piotrze, to przysmak Norwegów i nie tylko. Bardzo dużo eksportują go go do Chin, Japonii
    Sama miałam przyjemność jeść suszonego dorsza. Jadłam w restauracji na Loftach gotowanego i podanego z warzywami, smak i zapach okropny ;)
  7. pt.janicki
    pt.janicki (25.09.2015 18:02) +3
    ...a to pewnie jadłaś, Hooltayko, sztokfisze? ... :-) ...
  8. hooltayka
    hooltayka (25.09.2015 6:50) +3
    Twoje pytania Piotr mnie rozbrajają....:-)
  9. pt.janicki
    pt.janicki (24.09.2015 23:17) +3
    ...a takie wysuszone ryby się je?...
olaf43

olaf43

Ania
Punkty: 34177