• 10

Etiopiainjera

Podróż: Etiopia? Ale po co?
Miejsce: Addis Abeba, Etiopia, Afryka

  • injera
  • robiona z mąki teff - w smaku lekko kwaśna, bardzo przypominała dobry razowy chleb. Na injerę kładzie się dodatki, potem urywa kawałki ciasta i używa się ich jak widelca, nabierając dodatki.

    Na środku pasta z soczewicy - przepyszna.



    Nie spotkałam wielu turystów, którzy by nie mieli dosyć injery. Ja dla injery i kawy chętnie bym jeszcze kiedyś odwiedziła Etiopię

Komentarze

  1. tykuspl
    tykuspl (18.04.2014 20:35)
    Jadłyście palcami z jednego talerza?
  2. amused.to.death
    amused.to.death (13.04.2014 19:16)
    no właśnie, mam wrażenie, że ja i jedna z moich koleżanek byłyśmy sporymi wyjątkami (druga koleżanka nie lubiła injery) :)
    Ale ja się cieszę, że mi smakowała, bo przez to było dla mnie bardzo tanio i bardzo smacznie :D
  3. przedpole
    przedpole (13.04.2014 19:14) +1
    A dla mnie ta injera była zupełnie nie do przełknięcia
amused.to.death

amused.to.death

Monika
Punkty: 5780