• 14

Grecjaośmiornice

Podróż: Nissiros
Miejsce: Mandraki, Grecja, Europa

Komentarze

  1. pt.janicki
    pt.janicki (20.06.2012 23:26) +1
    ..skoro ośmiornice takie gumowate, to może bardziej nadają się na procę?...
  2. aldia
    aldia (18.06.2012 9:46) +2
    fajne foto
  3. irmina78
    irmina78 (16.06.2012 17:15) +1
    kiedyś w Hiszpanii jadłam malutkie ośmiorniczki w całości i były bardzo gumowate:)))
  4. g_firlit
    g_firlit (15.06.2012 10:25) +2
    Ja wolę suszoną, w kawałkach i gumkowatą, generalnie na talerzu. Byle nie przyczepiła mi się do pleców (taka moja mała fobia ;)
  5. irmina78
    irmina78 (25.05.2012 23:43) +3
    myślę, że odwirowanie nawet byłoby wskazane:) mięsko byłoby bardziej kruche:)
  6. czarmir1
    czarmir1 (25.05.2012 22:01) +3
    ...oczywiście że tak..., chociażby za upór i wytrwałość... ;-)
  7. pt.janicki
    pt.janicki (25.05.2012 21:58) +3
    ... :-)))) ...
    ...a tych, którym przełknięcie zajęło kilka podejść też, Czarmir, liczysz?...
  8. czarmir1
    czarmir1 (25.05.2012 21:53) +3
    ...ale to podobno tylko u tych szczęśliwców, którym udało się je przełknąć... ;-)
  9. pt.janicki
    pt.janicki (25.05.2012 21:39) +3
    ...podobno zdarza się, że po ich zjedzeniu u niektórych konsumentów spoza Bałkanów występują jakieś zawirowania...
  10. czarmir1
    czarmir1 (25.05.2012 18:40) +3
    ...myślicie, że zaszkodziłoby im gdyby je tak np. odwirować?... ;-)
  11. irmina78
    irmina78 (25.05.2012 15:30) +1
    też suszą się na sznurkach jak pranie :))))
  12. pt.janicki
    pt.janicki (25.05.2012 11:37) +2
    ...we włoskich miastach i miasteczkach musi się suszyć pranie, a w greckich ośmiornice?...
irmina78

irmina78


Punkty: 15614