• 8

LitwaChłodnik litewski

Podróż: Via Baltica - cztery stolice u ...
Miejsce: Wilno, Litwa, Europa

Komentarze

  1. kuniu_ock
    kuniu_ock (25.08.2010 18:53)
    Smoku, jak każdy chłodnik - nie gotujesz części warzyw (typu ogórki itd), barszcz zaś gotujesz "calosciowo"
  2. na_biegunach
    na_biegunach (11.08.2010 20:01)
    Trudne pytanie, bo nie znam się na barszczach (nie gustuję), ale w litewskim na pewno nie ma fasoli, która w ukraińskim zdaje się występuje tradycyjnie (?). I ziemniaki/jajko podaje się na talerzu obok, na ciepło :)
  3. s.wawelski
    s.wawelski (11.08.2010 17:39)
    Czy różni się od barszczu ukraińskiego na zimno?
na_biegunach

na_biegunach


Punkty: 5769