Komentarze
-
Kto wie... wczoraj kupiłam w Liedlu włoskie rzepy, okrągłe, białe, z błyszczącą skórką. Więc może bywają i takie fioletowe... Tamta pod linkiem który podałaś może być fioletowa ze względu na oświetlenie, ale może i jest fioletowa z natury... Ciekawe!
-
Przypomina mi to
http://kraina-szczesliwosci.blogspot.de/2011/11/zapomniane-warzywa-spaghetti-z-rzepa.html
Ale ja się mogę mylić... -
Oj, rzepy to raczej nie, tak myślę, bo rzepa nie ma takiej gładkiej skórki. Ale mogę się mylić :)
-
To jest odmiana według mnie włoskiej rzepy.....
-
No właśnie - kształt nie do końca, ale kolor...Sam jestem ciekaw, co to za warzywko.
-
uwielbiam bakłażany, ale coś te mi nie wyglądają - mają taką twardą podstawę... Chyba, że to taka okrągła odmiana. Muszę zapytać moich Włochów
-
Nie daję głowy, ale mogą to być bakłażany (melanzane) albo kabaczki (zucche). Z racji zabarwienia - optowałbym raczej za bakłażanami.
-
no nie wiem - kabaczki? Fioletowe?
-
Cebula tez moze byc czerwona/fioletowa, ale to nie cebula.
-
Nie cebula, ale kabaczek lub kabaczki (eggplant po ang)